Републиканско отборно първенство

Дата: 03-04.12.2011 г.
Дисциплина: 8, 9, 10, 14.1
Клуб: Клуб STIX - София
На 3 и 4 декември в билярд клуб "СТИКС", гр. София ще се проведе републиканско отборно първенство по билярд.

Награден фонд: 2 500 лв.

Записване: до 2 декември на tournaments@bgbilliard.com (При записването задължително се посочва капитан на отбора.)

Регламент: Всеки отбор трябва да е съставен от 3-ма основни играчи (възможно е да има двама допълнителни състезатели). Всеки кръг се състои от 4 срещи. Дисциплините, които ще играят основните играчи във всеки кръг са 8-ма, 9-та топка и стрейт. Всеки състезател има право да играе само в една от тези дисциплини. Допълнителните състезатели или двама от титулярите ще играят 10-та топка по двойки през удар. Всяка победа в една от дисциплините носи по една точка. При равен резултат (2:2) се тегли жребий, коя от дисциплините да се играе още един път за определяне на победител, както и състезателят, който ще трябва да играе. Капитанът е длъжен преди всеки кръг да предоставя на съдийската комисия в запечатан плик разпределението на съотборниците си по съответните дисциплини, а комисията да го пази в тайна до получаване на разпределението от противниковия отбор. Тази подредба важи за съответния кръг и след отваряне на пликовете не подлежи на промяна. Капитанът има право да прави разместване след всеки кръг съобразно стратегическите си виждания за превес над другия отбор. Турнирът е по схема на двойна елиминация.

Облекло: клубна фланелка, тъмен панталон, тъмни обувки. Състезател, който не отговаря на обявения дрес код се отстранява и се присъжда служебна победа в дисциплината, която е разпределен.

Откриване на турнира: 10.00 ч. на 3-ти декември в билярд клуб „СТИКС” (София, пл."България" №1, централен подлез на НДК срещу фонтаните).